viernes, 25 de enero de 2013

Un Escritor y Médico de Valencia



­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Jaume Roig (1400?-1478)

Probablemente nacido en Valencia, se formó en Medicina y Artes en Lérida y amplió estudios en París. Casó con Isabel Pellicer y tuvo seis hijos. Fue tan famoso en la Valencia del siglo de Oro que llegó a ser miembro del Consell en dos ocasiones. Médico prestigioso trabajó en diversos hospitales y conventos, llegando a ser médico personal en la corte de la reina María.
En su vertiente literaria pasó a la historia por su obra l’Espill (o Llibre de les Dones), escrito en versos de cuatro sílabas. En este libro describe la compleja estratificación social de la época y revisa la idealización de la mujer en las novelas de caballería, lo que ha hecho que en ocasiones se haya calificado de obra misógina.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Jaume Roig (1400?-1478)

Probablement nascut a València, es va formar en Medicina i Arts a Lleida i va ampliar estudis a París. Va casar amb Isabel Pellicer i va tenir sis fills. Va ser tan famós en la València del segle d'Or que va arribar a ser membre del Consell en dues ocasions. Metge prestigiós va treballar en diversos hospitals i convents, arribant a ser mèdic personal de la cort de la regina Maria.
En la seua vessant literària va passar a la història per la seua obra l’Espill (o Llibre dels Dones), escrit en versos de quatre síl·labes. En aquest llibre descriu la complexa estratificació social de l'època i revisa la idealització de la dona en les novel·les de cavalleria, el que ha fet que en ocasions s'haja calificat d'obra misògina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.