martes, 15 de enero de 2013

El Rey del siglo XV




Alfons V  d’Aragó (1396-1458)
 “el Magnànim”

Fill de Ferran d’Antequera i Leonor d’Alburquerque , amb vint anys es converteix en Rei de la  Corona de Aragó i estableix la seua cort a València. En la catedral de València es casa amb la seua cosina, la Infanta María de Castella. Van residir molts anys al Palau Reial, avui desaparegut, que també era conegut com el Palau de les tres-centes claus, en referència a la quantitat d’habitacions que posseïa.
Es considerat un monarca guerrer, amb un fort temperamento, i  era un gran protector de les Arts. Tenia un gran desig d’expandir la Corona pel mediterrani, motiu pel qual va conquistar Sicília i Nàpols, lloc al que es va traslladar amb la seua cort al 1432 , confiant els  regnes d’Aragó, Catalunya i València a la seua esposa.  Avui  és considerat com a exemple del príncep  renaixentista i l’últim gran  rei valencià.

Alfonso V  de Aragón (1396-1458)
 “el Magnánimo”

Hijo de Fernando de Antequera y Leonor de Alburquerque, con veinte años se convierte en Rey de la Corona de Aragón y establece su Corte en Valencia. En la catedral de Valencia se casa con su prima, la Infanta María de Castilla. Residieron muchos años en el Palacio Real, hoy desaparecido, también conocido como Palacio de las trescientas llaves, en referencia a la cantidad de habitaciones que poseía.
Es considerado un monarca guerrero, con un fuerte temperamento, y era un gran protector de las Artes. Tenía gran deseo de expandir la Corona por el mediterráneo, motivo que le llevó a conquistar Sicilia y Nápoles, lugar al que se traslada con su corte en 1432, confiando los reinos de Aragón, Cataluña y Valencia a su esposa. Hoy está considerado como un ejemplo de príncipe renacentista y el último gran rey valenciano.